Доступність посилання

ТОП новини

На батьківщині вшанували памʼять героя Небесної сотні Сергія Нігояна


Монумент Сергієві Нігояну в його рідному селі Березнуватівка
Монумент Сергієві Нігояну в його рідному селі Березнуватівка

У п’ятницю, 22 січня, на Дніпропетровщині вшанували пам'ять одного з героїв Небесної сотні Сергія Нігояна. Жалобна церемонія відбулась у його рідному в селі Березнуватівка Солонянського району, біля монументу на могилі євромайданівця.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, вшанувати пам'ять Сергія Нігояна зібралися родичі, односельці, керівники області, євромайданівці, активісти громадських організацій. Вони принесли до могили юнака квіти і свічки. У руках також тримали національні прапори, з якими брали участь в подіях на Майдані.

Священики відслужили молебень. Присутні також вшанували пам’ять односельця Нігояна, загиблого в АТО, добровольця Артура Міськіва.

Раніше у місцевій середній школі, де навчався Герой України Нігоян, презентували створений учнями та вчителями куточок його пам’яті: у кабінеті української мови та літератури розмістили великий портрет загиблого євромайданівця в оточенні речей з Майдану: шин, касок, прапорів тощо. Частину експонатів – особисті речі Сергія – школі надали його батьки, частину – як-то шоломи та щити з Майдану – волонтери.

20-річний українець вірменського походження Сергій Нігоян загинув від вогнепального поранення в Києві під час Революції гідності, в ніч на 22 січня 2014 року. Він був першим із протестувальників, які загинули у столиці під час протистоянь між активістами й правоохоронцями.

Рік тому в Дніпропетровську проспект імені Калініна перейменували на проспект Сергія Нігояна.

XS
SM
MD
LG