Доступність посилання

ТОП новини

Ланцюг єднання у Луцьку розпочався з мітингу і панахиди


Близько трьохсот лучан у п’ятницю, 22 січня, з нагоди Дня Соборності України утворили ланцюг єднання від Театрального майдану до площі Возз’єднання. Перед початком акції вони помолилися біля стели Героїв за душі воїнів Небесної сотні та загиблих в АТО земляків. Панахиду очолив митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл.

«Кожен із нас – індивідуум, але є речі і цінності, що об’єднують нас: наша земля, віра, культура», – сказав священик, наголосивши, що українці також заслуговують мати єдину православну церкву.

Священик закликав земляків «відкинути від себе усе непотрібне, що нас розділяє, зрозуміти, що у нас більше того, що нас об’єднує».


До акції приєдналися очільники обласної ради та адміністрації.

Голова Волиньради Ігор Палиця зауважив, що Україну зможе об’єднати лише сильна економіка. А депутат Волиньради Вячеслав Рубльов наголосив, що історія роз’єднання українців не повинна повторюватись.

Під вигуки «Слава Україні – Героям Слава!» люди утворили живий ланцюг уздовж вулиці Лесі Українки.

22 січня в Україні відзначають День соборності. У цей день 1919 року був проголошений Акт злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що символізувало остаточне об’єднання українських земель в єдину державу.

XS
SM
MD
LG