Доступність посилання

ТОП новини

Впродовж дня бойовики 17 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у п’ятницю, 22 січня, повідомили, що впродовж дня бойовики 17 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил АТО на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-центру у Facebook.

«Найбільшу кількість обстрілів зафіксовано на Світлодарський дузі в районі тимчасово окупованої Горлівки. По опорних пунктах сил АТО неподалік Зайцева та Майорська окупанти вели провокативний вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів.
В районі Донецького летовища наші позиції в Пісках та Опитному були обстріляні зі стрілецької зброї. З гранатометів різних типів ворог вів прицільний вогонь по наших опорних пунктах неподалік Мар’їнки та Луганського», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, українські військові вогонь у відповідь на бойові провокації сепаратистів не відкривали.

Раніше в прес-центрі штабу АТО повідомили, що впродовж доби 21 січня проросійські бойовики на Донбасі завдали 69 обстрілів позицій українських військових, двоє українських військовослужбовців були поранені – один в результаті бойових дій і ще один – через підрив на вибухівці.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах пишуть, що ввечері п’ятниці ЗСУ почали обстріл селища Старомихайлівка в Кіровському районі, що на заході Донецька. За минулу добу, за їхніми даними, українські військові 153 рази обстріляли «прифронтову територію ДНР». Сепаратисти з угруповання «ЛНР» стверджували, що напередодні українські військові двічі обстріляли з мінометів територію, яку бойовики контролюють на Луганщині. Про ситуацію за останні години не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Відтоді, однак, у зоні АТО сторони конфлікту вже неодноразово звинуватили одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG