Доступність посилання

ТОП новини

Через стрілянину у школі Канади загинуло 5 людей – премʼєр-міністр


Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо повідомив, що через стрілянину 22 січня у школі поселення Ла-Рош, населеного в основному корінними жителями, в північній канадській провінції Саскачеван, загинуло п’ятеро людей, ще дві людини перебувають в критичному стані.

«Очевидно, що це найгірший жах для кожного з батьків…Ми всі сумуємо і стоїмо разом з громадою Ла-Рош та провінцією Саскачеван у цей страшний і трагічний день», – прокоментував Трюдо на екстреній прес-конференції в швейцарському Давосі, де він відвідував збори Всесвітнього економічного форуму.

За попередніми даними, відкрив вогонь у школі з чисельністю близько 900 учнів молодий чоловік близько першої години дня у п’ятницю.

Очевидці повідомили, що чули щонайменше 6-7 пострілів. В інтерв’ю Канадській радіомовній корпорації медсестра місцевої лікарні повідомила про те, що кілька людей госпіталізовані з вогнепальними пораненнями.

Поліція вже затримала зловмисника. Хто саме серед жертв атаки – працівники школи чи учні – не повідомляють.

У Канаді діють суворіші, аніж у США, закони щодо права на зброю. Масові розстріли тут відносно рідкісне явище. Одна з найгучніших атак була в Канаді у 1989 році, коли через напад на політехнічну школу в Монреалі загинуло 14 студентів.

XS
SM
MD
LG