Доступність посилання

ТОП новини

Дехто з коаліції «взагалі нічого» не робить для перемоги над угрупованням «Ісламська держава» – Картер


Міністр оборони США Аштон Картер
Міністр оборони США Аштон Картер

Міністр оборони США Аштон Картер заявив, що декілька членів, очолюваної США військової коаліції з боротьби проти угруповання «Ісламська держава» в Іраку та Сирії, «взагалі нічого» не роблять, щоб допомогти перемогти екстремістів.

«Багато з них не роблять достатньо, або не роблять взагалі нічого», –сказав Картер телеканалу CNBC в кулуарах засідання Всесвітнього економічного форуму в швейцарському Давосі.

Картер не виділив якусь конкретну країну, але його коментар деякі оглядачі оцінили як відхід Вашингтона від гасла коаліції з 65 членів: «Багато народів – одна місія».

Крім того, в інтерв’ю Bloomberg міністр оборони США сказав: «Нам потрібні інші, щоб підносити їхнє значення, жодних «безбілетників» не повинно бути».

Під час зустрічі в Давосі з прем'єр-міністром Іраку Хайдером Аль-Абаді Картер сказав, що Сполучені Штати активізують боротьбу проти бойовиків угруповання «Ісламська держава».

Картер також цього тижня провів кілька зустрічей з посадовцями у сфері оборони із шести країн, переважно європейських, і виклав плани на новий рік щодо кампанії в боротьбі з ісламістами.

XS
SM
MD
LG