Доступність посилання

ТОП новини

Жителі Кривого Рогу збирають підписи за і проти закону про нові вибори міського голови


Фото ілюстраційне
Фото ілюстраційне

На сайті президента України зареєстрована петиція із закликом до Петра Порошенка застосувати вето до закону про нові вибори мера Кривого Рогу. За добу, станом на 23 січня, петиція зібрала кілька тисяч підписів з необхідних 25.

Автор петиції, житель Кривого Рогу Андрій Лещин повідомив, що вважає законними вибори міського голови Кривого Рогу 15 листопада 2015 року, на яких, за офіційними даними, переміг Юрій Вілкул, і вимагає від президента не підписувати закон про нові вибори, ухвалений Верховною Радою.

«Таке рішення має право ухвалювати тільки ЦВК і суди. Тому тільки з сьомої спроби під колосальним тиском з боку провладної коаліції парламент прийняв закон цей, порушивши Конституцію. Тому я звернувся до Гаранта Конституції з проханням захистити наш вибір і ветувати, не підписувати закон про дострокові вибори в Кривому Розі», – йдеться в петиції.

На початку січня жителі Кривого Рогу почали збирати підписи під зверненням до президента Петра Порошенка з проханням підписати закон, ухвалений Верховною Радою про проведення виборів. Електронну петицію на сайті президента вже підписало близько 2 тисяч людей.

Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року.

За офіційними даними, під час виборів 15 листопада в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси. Упродовж кількох тижнів в місті тривали акції проти визнання результатів виборів.

XS
SM
MD
LG