Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко нагородив орденом Свободи Вакарчука і Павличка


Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

Президент України Петро Порошенко нагородив орденом Свободи музиканта Святослава Вакарчука і письменника Дмитра Павличка, повідомляє прес-служба президента.

«З нагоди Дня Соборності, який відзначався 22 січня, Порошенко вручив високі державні нагороди видатним громадянам України. Так, орденом Свободи були відзначені Дмитро Павличко та Святослав Вакарчук», – мовиться у повідомленні.

Також орден князя Ярослава Мудрого III ступеня отримав колишній народний депутат Володимир Філенко ( у Верховній Раді VI скликання – член фракції «Блок Юлії Тимошенко – «Батьківщина», член партії «Реформи і Порядок» ), а орден «За заслуги» I ступеня – директор «Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ» Ілля Ємець.

Як повідомляє прес-служба, вітаючи присутніх на церемонії, Порошенко наголосив, що «кожен із них зробив визначний внесок не лише у розбудову рідної країни, а й її єднання».

Орден Свободи – державна нагорода, затверджена у 2008 році, встановлена для відзначення громадян за видатні та особливі заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, консолідації українського суспільства, розвиткудемократії, соціально-економічних та політичних реформ, відстоюванні конституційних прав і свобод людини і громадянина. Нині орденом Свободи нагороджені 38 людей.

XS
SM
MD
LG