Доступність посилання

ТОП новини

Українська сторона у СЦКК заявляє, що майже місяць сепаратисти зривали ремонтні роботи на Донбасі


Зруйнований будинок на Донбасі, архівне фото
Зруйнований будинок на Донбасі, архівне фото

Українська сторона у спільному центрі з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК) заявляє, що з 19 грудня 2015 року до 15 січня 2016 року сепаратисти зривали ремонтно-відновлювальні роботи на Донбасі.

«З боку ОРДО з 19 грудня 2015 року до 15 січня 2016 року взагалі не погоджувалися будь-які заявки, чим зривалися ремонтно-відновлювальні роботи на визначених ділянках вздовж лінії зіткнення», – йдеться у повідомленні штабу АТО.

Проте, як повідомив керівник групи контролю та координації відновлювальних робіт української сторони СЦКК Євген Корж, останнім часом є прогрес у проведенні ремонтно-відновлювальних робіт ЛЕП поблизу тимчасово окупованої Горлівки.

За його даними, за минулий тиждень вдалося здійснити роботи з відновлення ліній електропостачання поблизу Майорська і Зайцева.

«Завдяки тому, що був забезпечений режим «тиші», роботи здійснювалися у повному обсязі. Дефектація трьох високовольтних ЛЕП на цій ділянці відбувається навіть з невеликим випередженням», – сказав Корж.

Наразі проросійські сепаратисти ці заяви представника України в СЦКК не коментували, раніше бойовики звинувачували українських військових у зриві ремонтних робіт на електромережах біля Горлівки.

У грудні минулого року активісти повідомляли, що на Донбасі у населених пунктах, які підконтрольні Україні та які є поблизу зони розмежування, пошкодження інфраструктури сягає від 50 до 95 відсотків.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту продовжують звинувачувати одна одну в порушенні «режиму тиші».

20 січня після чергового засідання Контактної групи у Мінську представник України в цій групі Леонід Кучма заявив, що сепаратисти не виконують рекомендації Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Забезпечення режиму тиші є умовою для відновлення інфраструктури, а також розмінування на Донбасі.

XS
SM
MD
LG