Доступність посилання

ТОП новини

Обама закликає Пакистан «робити більше» у боротьбі проти войовничих угруповань


Барак Обама
Барак Обама

Президент США Барак Обама заявив, що Пакистан повинен показати, що «серйозний» щодо знищення войовничих угруповань, що діють на його території.

В інтерв’ю Press Trust of India, опублікованому 24 січня, Обама високо оцінив недавні суворі заходи, запроваджені пакистанськими силами безпеки, але сказав, що має бути більше зроблено, щоб викорінити жорстокі ісламістські угруповання.

«Пакистан має можливість показати, що серйозно ставиться до делегітимізації, роздроблення та ліквідації терористичних мереж», – сказав Обама в інтерв’ю агентству у Вашингтоні.

20 січня двадцять одна людина загинула в результаті нападу на університетське містечко на північному заході Пакистану, у якому звинувачують пакистанських талібів. Це сталося через рік після різанини в школі в Пешаварі, у результаті чого загинули понад 150 людей.

Військовий наступ проти екстремістів у племінних районах Пакистану був посилений після нападу в Пешаварі, хоча індійські чиновники кажуть, що влада ще закриває очі на перетин кордону екстремістськими ісламістськими угрупованнями.

XS
SM
MD
LG