Доступність посилання

ТОП новини

В партії «Укроп» заявили про намір захищати інтереси Корбана у Страсбурзі


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

Член президії політради партії «Укроп», народний депутат Віталій Купрій заявив про намір обговорити з європейськими високопосадовцями у Страсбурзі проблему політичних репресій в Україні та, як він висловився, «переслідування» одного з лідерів партії Геннадія Корбана. Про це йдеться на сайті партії у понеділок.

Повідомляється, що Купрій з 25 до 28 січня під час сесії ПАРЄ у Страсбурзі планує провести зустріч з новообраним президентом ПАРЄ Анн Брассер, комісаром з прав людини Ради Європи Нільсом Муйжнієксом, радником генерального секретаря Ради Європи та представниками Комітету із запобігання тортурам.

«Сподіваюсь, що великий міжнародний розголос щодо політично вмотивованих кримінальних справ в Україні приведе до тями українську Феміду і контингент затишних кабінетів на Банковій», – заявив Купрій.

Сьогодні, 25 січня, Апеляційний суд Києва продовжить розгляд скарги захисту лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана на рішення Дніпровського райсуду про тримання його під вартою. Розгляд апеляції розпочався ще 5 січня.

28 грудня 2015 року Дніпровський районний суд Києва вирішив змінити Корбану запобіжний захід з домашнього арешту на тримання під вартою терміном до 25 лютого 2016 року.

31 жовтня 2015 року лідера партії «Укроп» затримала СБУ. Його підозрюють у причетності до викрадення людей, у створенні злочинної організації, перешкоджанні діяльності виборчих комісій та привласненні коштів благодійної організації в особливо великих розмірах. Корбан причетність до цих злочинів відкидає.

XS
SM
MD
LG