Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: Поклонській заявили відвід у кримській «справі 26 лютого»


Наталія Поклонська
Наталія Поклонська

Російський адвокат Микола Полозов, який виступає захисником одного з фігурантів кримської «справи 26 лютого», заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, заявив відвід «прокуророві» Криму Наталії Поклонській і її підлеглим, які виступають обвинувачами у справі.

25 січня у «Верховному суді» Криму триває суд у «справі 26 лютого», фігурантами якої є, крім Чийгоза, також кримськотатарські активісти Алі Асанов і Мустафа Дегерменджі.

Напередодні глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав підтримати підсудних.

15 січня суд оголосив перерву у засіданнях до 25 січня після того, як «прокурор» анексованого Росією Криму Наталія Поклонська зачитала обвинувачення фігурантам справи. Біля будівлі суду того дня зібралися кілька десятків людей: рідних і близьких підсудних кримчан, представники Меджлісу кримських татар. Були також помічені кілька «самооборонівців», прийшли казаки, які проходять у справі як потерпілі.

За даними російського слідства, підсудні брали участь у «масових заворушеннях» 26 лютого 2014 року біля кримського парламенту, в які переросли багатотисячні мітинги, з одного боку, прихильників територіальної цілісності України, з іншого –активістів партії «Русское единство», керованої на той момент нинішнім «главою» Криму Сергієм Аксьоновим. Через тисняву двоє мітингувальників загинули, 79 людей, за даними слідства, були поранені.

Підсудні своєї провини не визнають і називають справу політично мотивованою.

XS
SM
MD
LG