Доступність посилання

ТОП новини

Корбан заявляє, що не давав згоду на зміну голови партїі «Укроп»


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

Геннадій Корбан заявляє, що залишається лідером партії «Укроп». За його словами, рішення про зміну голови політради партії не було з ним погоджене. Про це він сказав після засідання Апеляційного суду Києва, який розглядав скаргу на арешт Корбана.

«Я не писав ніяких заяв з приводу відставки з посади голови політради. Були якісь розмови про те, що технічно на сьогодні я не можу виконувати функції голови політради, але є в партії достатньо органів, які в стані виконувати ці функції», – сказав Корбан.

«Політрада має зібратися ще раз, уважно проаналізувати своє рішення. Не хочу, щоб в когось складалось уявлення, що я узурпую владу в партії. У нас в партії всі члени рівні і розширена політрада може ухвалити різні рішення, але я вважаю, що всі рішення мають бути вивірені, погоджені зі всіма членами політради. Крім того, за наявною в нас технологією, обирається та людина серед членів партії, яка має найвищий рейтинг. Рішення, яке було озвучене, я поки що не хочу коментувати. Політрада має зібратися ще раз. Мені складно коментувати, оскільки я маю обмежене спілкування лише зі своїми адвокатами», – додав він.

23 січня партія «Укроп» на засіданні політради обрала Дениса Борисенка тимчасовим головою.

«Борисенка обрано для виконання технічних функцій із забезпечення роботи керівних органів партії згідно з її статутом та вимогами законодавства», – пояснили в «Укропі».

Голова Волинської обласної ради, член політради «Укропу» Ігор Палиця наголосив, що Геннадій Корбан залишається членом президії політради, а партія продовжить боротьбу за звільнення політика з-під арешту. Відразу після виходу Геннадія Корбана на свободу політрада переобере голову, додав Палиця.

31 жовтня 2015 року лідера партії «Укроп» затримала СБУ. Його підозрюють у причетності до викрадення людей, перешкоджанні діяльності виборчих комісій, привласненні коштів благодійної організації в особливо великих розмірах, а також створенні злочинної організації. Корбан причетність до цих злочинів відкидає.

XS
SM
MD
LG