Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратуру Росії просять перевірити дії глави Чечні


До Генпрокуратури Росії направили звернення з проханням перевірити дії партії «Єдина Росія» і глави Чечні Рамзана Кадирова – у зв’язку з проведенням в школах на території республіки акції # Кадиров Герой Росії. Про це Радіо Свобода повідомив автор звернення, петербурзький політик і громадський діяч Анатолій Канюков.

«Герой Росії, як і його партія, повинні дотримуватися законів Росії. Не можна задля свого особистого піару стимулювати школярів до участі в акціях підтримки», – заявив Канюков.

Раніше цього місяця Кадиров, виступаючи перед журналістами, назвав представників російської опозиції «ворогами народу» і закликав судити їх «як зрадників».

Російські правозахисники й громадські діячі пізніше опублікували на сайті «Конгресу інтелігенції» відкритий лист з вимогою відставки Кадирова за його неодноразове нехтування законами Росії. Міжнародна правозахисна організація Amnesty International і «Комітет захисту журналістів» закликали владу Росії відреагувати на загрозливу риторику керівництва Чечні.

У Грозному минулого тижня відбувся мітинг на підтримку Кадирова і з засудженням дій опозиції.

XS
SM
MD
LG