Доступність посилання

ТОП новини

У Криму фіксують енерговтрати через зміну Росією схеми подачі електрики по енергомосту


Ілюстративне фто
Ілюстративне фто

У Росії змінили схему подачі електроенергії в Крим через енергоміст, через це фіксують зростання енерговитрат в мережах півострова. Про це повідомив глава «Крименерго» Віктор Плакіда.

«У зв’язку зі зміною схеми подачі електричної енергії з Тамані у нас величина втрат у мережах зросла до 100 МВт. Величина резерву становить 68 МВт», – сказав він на нараді у російського «глави Криму» Сергія Аксьонова, повідомляє прес-служба «кримського уряду».

За словами Плакіди, максимальний перетік електроенергії з Росії 25 січня складає 433 МВт. Також Крим має «всі джерела місцевої генерації».

Як повідомив глава «кримського управління МНС» Росії Сергій Шахов, станом на 9:00 понеділка сумарна генерація електроенергії в Криму склала 906 МВт.

На анексованому Росією півострові з 22 листопада 2015 року діє режим надзвичайної ситуації у зв’язку з припиненням енергопостачання з материкової частини України. У Криму в минулому році введено в дію дві гілки першої черги енергомосту з сусідньої Росії. Через навантаження в електромережах часто відбуваються аварії.

Зараз на півострові зберігається морозна погода, у зв’язку з чим влада переглядає графіки подачі електроенергії в житлові будинки. Промислові підприємства працюють у нічні зміни.

XS
SM
MD
LG