Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Путін назвав дії Кадирова ефективними


Володимир Путін (л) і Рамзан Кадиров (п), фото 10 грудня 2015 року
Володимир Путін (л) і Рамзан Кадиров (п), фото 10 грудня 2015 року

Президент Росії Володимир Путін назвав ефективними дії голови республіки Чечні Рамзана Кадирова на цій посаді.

Путін також подякував Кадирову за таку ефективну діяльність, виступаючи в місті Ставрополі на міжрегіональному форумі «Загальноросійського народного фронту» – прокремлівського об’єднання понад півтора тисяч політичних і громадських організацій, створеного навколо провідної прокремлівської партії «Єдина Росія».

Діяльність Кадирова викликала широке обговорення в Росії й за кордоном після того, як він у публічному виступі 12 січня назвав російських опозиціонерів «ворогами народу» й закликав судити їх як «зрадників», а потім зі схожими заявами виступили й інші представники керівництва Чечні. І російські, і міжнародні правозахисники закликали владу Росії відреагувати на загрозливу риторику керівництва Чечні на адресу російських правозахисників, засобів інформації й політиків, і відправити Кадирова у відставку за численні порушення російського законодавства.

У Москві такі погрози Кадирова і представників його диктаторської влади в Чечні сприйняли спокійно й пояснили їх «менталітетом чеченського народу». Зокрема, як заявляв речник президента Росії Дмитро Песков, згадані чеченськими керівниками опозиціонери «перебувають поза легітимним політичним полем країни», а тому через слова чільних чеченців не варто «нагнітати ситуацію».

XS
SM
MD
LG