Доступність посилання

ТОП новини

Рада відмовилася скасувати перевибори в Кривому Розі, Гройсман підпише закон


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Народні депутати України не підтримали постанову про скасування перевиборів у Кривому Розі. За неї віддали свої голоси 40 парламентарів за необхідних 226. Це дасть можливість спікерові Верховної Ради України Володимиру Гройсману підписати закон про перевибори у Кривому Розі, які депутати призначили на 27 березня 2016 року.

«Це означає, що голова Верховної Ради має юридичне право на підписання закону, що я і зроблю, як і обіцяв. А тим, хто лякав людей різними страхами, змушував їх до голодування, нехай буде соромно, коли вони дивляться на себе в дзеркало», – сказав Гройсман, маючи на увазі фракцію «Самопоміч».

Авторами постанови була фракція «Опозиційний блок», депутати якої вимагали залишити мером обраного представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула.

Тим часом під стінами парламенту триває мітинг активістів з Кривого Рогу, які й вимагали підписання закону про призначення перевиборів мера їхнього міста.

23 грудня Верховна Рада достроково припинила повноваження криворізького міського голови Юрія Вілкула і призначила позачергові вибори Криворізького міського голови на 27 березня 2016 року.

20 січня декілька жителів Кривого Рогу оголосили безстрокове голодування. У президентській фракції ці дії назвали політичним піаром.

За офіційними даними Центральної виборчої комісії, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосували 49,24% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 48,83%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

«Самопоміч» вимагала перерахунку голосів, кажучи про фальсифікації. Водночас в «Опозиційному блоці» заявляли, що підстав для перерахунку голосів і призначення нових виборів мера немає.

XS
SM
MD
LG