Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: слідство щодо 5 фігурантів у справі про вбивство Нємцова завершене


У Росії завершено слідство у справі п’яти обвинувачених у вбивстві опозиційного політика Бориса Нємцова, повідомив російському агентству «Інтерфакс» адвокат одного з фігурантів.

«Сьогодні слідство мені повідомило про те, що завершило розслідування у справі», – сказав адвокат Мусса Хадисов, що захищає Анзора Губашева.

За словами захисника, у п’ятницю його викликали до Слідчого комітету, де йому офіційно повідомлять про завершення розслідування.

Адвокат потерпілої сторони Вадим Прохоров також заявив, що в найближчі дні, швидше за все, адвокатів запросять в Слідчий комітет, де повідомлять про виділення в окреме провадження справи стосовно п’ятьох виконавців злочину – Заура Дадаєва, Анзора Губашева, Темірлана Ескерханова, Шадіда Губашева і Хамзата Бахаєва. Іншим провадженням буде продовжене розслідування щодо Руслана Мухудінова, якого слідство вважає замовником і організатором вбивства Нємцова.

Із тим, що Мухудінов є замовником злочину, не згодні рідні Нємцова, які наполягають на причетності до вбивства глави Чечні Рамзана Кадирова і людей з його оточення.

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) підготує спеціальну доповідь про вбивство російського політика Бориса Нємцова. Як повідомив лідер «Партії народної свободи» (ПАРНАС) Михайло Касьянов, таке рішення ухвалили після виступу напередодні на сесії ПАРЄ самого Касьянова, адвоката Вадима Прохорова, дочки Бориса Нємцова Жанни, члена ПАРНАСу Ольги Шоріної і політика й журналіста Володимира Кара-Мурзи-молодшого.

Бориса Нємцова вбили пізно ввечері 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в центрі Москві.

XS
SM
MD
LG