Доступність посилання

ТОП новини

Рада відправила на повторне читання законопроект про штрафи АМКУ щодо захисту економічної конкуренції


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада України відправила на повторне друге читання законопроект № 2431 щодо визначення розміру штрафів органами Антимонопольного комітету України за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

За це проголосував 241 депутат за мінімально необхідних 226.

Законопроект передбачає, що органи АМКУ при визначенні розмірів штрафів за порушення законодавства про захист економічної конкуренції застосовують методику з розрахунку розміру штрафів органами комітету за порушення закону про захист економічної конкуренції, яка затверджена розпорядженням Кабміну.

Автори документа очікують, що законопроект створить умови для контролю за діяльністю Антимонопольного комітету України, підвищенню рівня прозорості та передбачуваності застосування органами Антимонопольного комітету України штрафів за порушення законодавства про захист економічної конкуренції, захисту інтересів суб’єктів господарювання та попередженню правопорушень, що матиме позитивний вплив на розвиток конкуренції в Україні в цілому.

Минулого тижня АМКУ наклав на «Газпром» штраф у понад 85 мільярдів гривень за зловживанням монопольним становищем під час транзиту газу територією України. Антимонопольний комітет зобов’язав «Газпром» протягом двох місяців привести умови транзиту природного газу через українську газотранспортну систему до економічно обґрунтованого рівня.

XS
SM
MD
LG