Доступність посилання

ТОП новини

У Києві затримали іноземця, підозрюваного в кібератаках за кордоном – поліція


Пресова служба Національної поліції повідомила, що в Києві ще майже тиждень тому, 20 січня, був затриманий громадянин Німеччини, підозрюваний в організації кібератак у тій країні.

За повідомленням, його затримали працівники Департаменту кіберполіції разом зі слідчими з метою арешту і подальшої екстрадиції зловмисника до Німеччини для притягнення до кримінальної відповідальності в рамках виконання запиту німецьких правоохоронних органів про надання міжнародної правової допомоги. Наразі згідно з рішенням слідчого судді одного з районних судів Києва відносно затриманого застосовано тимчасовий арешт строком на 40 діб.

Чоловік організував серію DDOS-атак на сайти півтора десятка крамниць, що торгують через інтернет, а за припинення атак вимагав понад 1,5 мільйона євро; через дії зловмисника компаніям було спричинено збитки на понад 2,6 мільйона євро, мовиться в повідомленні. Правоохоронні органи Німеччини підозрюють затриманого у вчиненні як мінімум 15 кримінальних правопорушень (атак на комп’ютер із метою зробити його недоступним) щодо 15 інтернет-крамниць, він був оголошений у міжнародний розшук, повідомив Департамент комунікації Національної поліції України за інформацією Головного слідчого управління та Департаменту кіберполіції.

XS
SM
MD
LG