Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Молдови відмовляється йти у відставку


Прем’єр-міністр Молдови Павел Філіп
Прем’єр-міністр Молдови Павел Філіп

Новий прем’єр-міністр Молдови Павел Філіп закликав до спокою демонстрантів, які вимагають його відставки. Він заявив 26 січня під час візиту до Румунії, що боротиметься за відновлення довіри громадськості і не піде у відставку.

Філіп вказав токаж, що політична еліта відповідальна за нинішню кризу, яка переросла в масові протести впродовж останніх тижнів. Близько 40 людей вийшли на вулиці в минулі вихідні, щоб вимагати дострокових виборів – через кілька днів після того, як уже третій за останній рік уряд було приведено до присяги.

Молдовський прем’єр відзначив, що проти демонстрантів, які «перетинають червону лінію та вдаються до насильства», будуть вжиті відповідні дії.

Павел Філіп був затверджений на посаді прем’єра Молдови 20 січня, що викликало масові протести в Кишиневі: низка політичних сил країни вважає, що його уряд буде продовжувати корупційні практики попередніх урядів.

Того ж дня, 20 січня, Міжнародний валютний фонд оприлюднив оцінку стану економіки Молдови й заявив, що прогноз на ближчу перспективу «важкий» через політичну нестабільність і широкосяжну корупцію.

XS
SM
MD
LG