Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: уряд має намір звільнити виконувача обов’язків міністра екології Курикіна


©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України має намір звільнити виконувача обов’язків міністра екології Сергія Курикіна. Про це під час засідання Кабміну заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«За результатами розслідування, по-перше, я виношу на уряд ухвалу про звільнення виконувача обов’язків міністра екології та природних ресурсів України. По-друге, звільнення відповідних посадових осіб, які визначені в акті», – сказав він після оголошення результатів службового розслідування за фактом можливого розкрадання 550 мільйонів гривень коштів, що надійшли за Кіотським протоколом.

Крім того, Яценюк заявив про передачу Національному антикорупційному бюро службового розслідування щодо цих зловживань.

Курикіна призначили у серпні минулого року після того, як 2 липня Верховна Рада звільнила Ігоря Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів.

Відставка очільника Мінекології, згідно з поданням уряду, пов’язана з нібито «кришуванням» корупції та лобіюванням інтересів народного депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка. Приводом для відставки Ігоря Шевченка стала і заява лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка, що той повертався з Ніцци чартером Онищенка.

Шевченко тоді назвав «політичним фарсом» і «театралізованою постановою» урядове подання.

XS
SM
MD
LG