Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко готовий увійти до коаліції, якщо для Донбасу не буде «особливого статусу»


Олег Ляшко
Олег Ляшко

Радикальна партія пропонує створення нової коаліції, підписання нової коаліційної угоди та формування нового складу уряду. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав лідер партії Олег Ляшко.

Він озвучив умови, на яких його фракція знову готова працювати в коаліції з іншими політичними силами парламенту.

«Ми вимагаємо в коаліційній угоді передбачити відсутність будь-якого особливого статусу для Донбасу, заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення, скасування оподаткування пенсій, радикальне підвищення зарплат і пенсій, зниження податків», – зазначив Ляшко.

Він також повідомив, що сьогодні о 19:30 братиме участь в зустрічі з президентом України, де сподівається обговорити пропозиції щодо формування нової коаліції.

При цьому, Ляшко спростував інформації, що його політсилі пропонують дві посади в уряді.

«Ми не обговорювали це питання взагалі», – сказав він.

Водночас, лідер Радикальної партії вчергове підтвердив, що готовий очолити новий уряд.

Раніше видання «Українська правда» повідомляло про можливе повернення фракції Радикальної партії в коаліцію і делегування їхніх представників на посади віце-прем’єр та міністра екології.

Про вихід з коаліції фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив 1 вересня минулого року. Причиною стала його незгода з ухваленням у першому читанні змін до Конституції у частині децентралізації. Тоді Ляшко відкликав свого соратника Валерія Вощевського з посади віце-прем’єра. У складі «Радикальної партії» 22 народних депутати України.

Сьогодні лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак заявив, що керівники парламентських фракцій і груп, прем’єр-міністр і президент України в середу ввечері проведуть консультації щодо коаліційної угоди і складу уряду.

XS
SM
MD
LG