Доступність посилання

ТОП новини

Червоний Хрест відвідав у 2015 році близько 580 в’язнів, затриманих під час конфлікту на Донбасі


Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста за минулий 2015 рік змогли відвідати близько 580 затриманих у зв’язку з конфліктом на Донбасі на підконтрольних українській владі територіях і лише чотирьох затриманих – на територіях, які контролюють сепаратисти на сході України. Про це повідомив голова делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста Алан Ешліман.

«На даний момент усі наші зусилля спрямовані на те, щоб отримати безперешкодний доступ до абсолютно всіх затриманих у зв’язку з конфліктом на сході», – сказав Ешліман.

За його словами, зараз також тривають переговори про отримання дозволу на відвідини затриманих на територіях, не підконтрольних Україні.

«Щодо кількості осіб, які зникли безвісти у зв’язку з конфліктом, немає точних даних. Ми знаємо, що їх більш ніж тисяча», – сказав Ешліман.

За час проведення антитерористичної операції зареєстровано майже 4 тисячі зниклих безвісти громадян. Крім того, серед тих, хто затриманий у зв’язку з конфліктом на Донбасі, є більш ніж 130 осіб, яких українська СБУ називає полоненими угруповань «ЛНР» та «ДНР».

Учора за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську речниця представника України в групі Леоніда Кучми Дарія Оліфер повідомила, що питання обміну заручниками залишається заблокованим сепаратистами. Бойовики ж звинуватили в непоступливості українську сторону.

Звільнення та обмін полоненими є однією з умов мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG