Доступність посилання

ТОП новини

В Україні проводять відбір кандидатів до рибного патруля – Держрибагенство


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

В Україні проводять відбір кандидатів до рибного патруля, а також керівників управлінь у 10 регіонах. Про це заявив перший заступник голови Держрибагентства України Павло Гвозденко.

«Рибний патруль має відповідати системі цінностей демократичного суспільства. Ми вважаємо за необхідне перевірити, чи відповідають претенденти до патруля таким критеріям, як чесність, відповідальність та готовність працювати на благо та на розвиток суспільства, чи схильні вони до корупції. Також робота патрульного вимагає середнього або високого рівня фізичної підготовки та вміння плавати», – повідомив Гвозденко.

За його словами, конкурсний відбір передбачає психологічне тестування, письмові іспити на знання законодавства та співбесіду.

Відбір до рибного патруля Києва та області розпочався 25 січня, зауважив представник Держрибагенства. За словами Гвозденка, з майже 2 тисяч анкет претендентів усім вимогам до майбутніх патрульних (вік, вища освіта, відсутність судимостей) відповідають 611.

Восени минулого року в уряді оголосили про намір ліквідувати в Україні Рибінспекцію, створивши натомість рибний патруль, співробітників якого набиратимуть за прикладом відбору поліцейських.

Очікується, що рибний патруль використовуватиме для виявлення рибних браконьєрів безпілотники та прилади нічного бачення.

XS
SM
MD
LG