Доступність посилання

ТОП новини

На Youtube-каналі Порошенка опублікований відеоролик про бій під Крутами


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

На каналі президента України Петра Порошенка у мережі Youtube з’явився відеоролик, присвячений одній із легендарних подій у боротьбі України за незалежність – бою під Крутами.

У хвилинному відео міститься художня реконструкція подій 1918 року і проводяться паралелі з подіями сучасності.

«Ми вистояли тоді, щоб ви боролися сьогодні, щоб ви боролися і перемогли», – такими словами від імені героїв Крут завершується відео.

Цей ролик створений волонтерами і є частиною інформаційної кампанії до 25-річчя незалежності України, інформує офіційний сайт президента України.

«Олеся Драшкаба, яка координувала підготовку ролика, відзначила, що головною метою відео було зачепити глядача, показати йому цю історію і спонукати подумати про неї», – інформує сайт Порошенка.

29 січня це відео транслюватимуть загальнонаціональні та регіональні телеканали. Окрім того, його покажуть у школах по всій Україні.

Бій під Крутами, що на сучасній Чернігівщині, відбувся 29 січня 1918 року. У ньому брали участь з одного боку 4-тисячний підрозділ більшовицької Червоної гвардії, з іншого – загін київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що загалом нараховував близько чотирьох сотень воїнів.

XS
SM
MD
LG