Доступність посилання

ТОП новини

Росія знову заявляє про готовність до переговорів щодо зниження видобутку нафти


Міністр енергетики Росії Олександр Новак
Міністр енергетики Росії Олександр Новак

Міністр енергетики Росії Олександр Новак підтвердив готовність своєї країни до переговорів для зниження видобутку нафти з метою стабілізації ринку. Про це він заявив 28 січня в Санкт-Петербурзі.

«Країни ОПЕК намагаються скликати нараду з участю країн-членів і не членів (нафтового картелю – ред.) у лютому. З нашого боку ми підтвердили можливість участі», – відзначив російський міністр.

Раніше цього тижня представники російських компаній заявляли про можливість спільного обмеження видобутку сировини на 5% як у країнах, які входять до Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), так і в країнах, які не є членами картелю, як Росія.

Самі лише заяви про можливість ведення скоординованої політики спричинили зростання котирувань нафти. Зранку 29 січня вище від позначки 34 долари за барель оцінюються обидва еталонні сорти – північноморський Brent і американський WTI.

Ще минулого тижня ціна нафти опускалася до майже 13-річних мінімумів – нижче ніж 28 доларів за барель.

Неназвані представники Білого дому у Вашингтоні заявили агентству DPA, що такі повідомлення, які, по суті, є заявою про вступ до картелю, свідчать про рівень відчаю та економічної «слабкості» Росії.

XS
SM
MD
LG