Доступність посилання

ТОП новини

Українська сторона в контактній групі намагається дискредитувати переговори щодо Донбасу – МЗС Росії


©Shutterstock
©Shutterstock

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що члени делегації України у контактній групі намагаються дискредитувати всі зусилля з мирного вирішення конфлікту на Донбасі. Про це, як передає ТАСС, Захарова заявила, коментуючи засідання контактної групи в Мінську 27 січня.

«Для успішного просування врегулювання необхідний прямий, ґрунтовний, повноформатний і, звичайно ж, чесний діалог Києва з Донбасом – це фундаментальний принцип мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року. В цих умовах дуже дивно бачити і чути, як члени делегації України в контактній групі намагаються всіляко дискредитувати докладені зусилля з мирного вирішення конфлікту», – сказала Захарова.

На її думку, зроблені відразу після засідання контактної групи 27 січня заяви українських «переговорників» щодо змін, запропонованих «представниками Донбасу», є проявом «неконструктивного ставлення».

Захарова стверджує, що представники України систематично розкривають суть переговорів, що «суперечить початковим домовленостям про їх конфіденційність», додала дипломат.

«Закликаємо наших українських партнерів утриматися від подібних дій у майбутньому, а представників ОБСЄ в контактній групі здійснити кроки, щоб такі інциденти більше не повторювалися», – заявила Захарова.

Що саме стало проявом «неконструктивного ставлення» з боку української сторони щодо пропозицій «представників Донбасу» МЗС Росії не уточнило.

Коментарів представників України у контактній групі з цього приводу наразі немає.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 27 січня речниця представника України в групі Леоніда Кучми Дарія Оліфер повідомила, що питання обміну заручниками залишається заблокованим сепаратистами. Водночас вдалося узгодили питання необхідності розмінування територій та відкриття автомобільного пункту пропуску на Луганщині.

XS
SM
MD
LG