Доступність посилання

ТОП новини

Представники угруповань «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі обмежують пересування спостерігачів ОБСЄ – Гуґ


Александр Гуґ (©Shutterstock)
Александр Гуґ (©Shutterstock)

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні стикаються з проблемою пересування непідконтрольними українській владі територіями Донбасу через обмеження з боку представників угруповань «ДНР та «ЛНР». Про це заявив на брифінгу заступник голови місії Александр Гуґ.

«Іноді нам дозволяють туди (на підконтрольні сепаратистам території – ред.) потрапляти, але спочатку члени «ЛНР» кажуть, що будуть супроводжувати, і все одно часто не дозволяють нам потрапити на ці території», – сказав Гуґ.

За його словами, ситуацію ускладнюють додаткові вимоги з боку представників сепаратистських угруповань до представників місії.

«Ситуація погіршується. Ми зараз бачимо, що так звані бойовики так званої «ДНР» вимагають у нас паспорти. Це збільшує час очікування і затягує час проходження через пункти пропуску», – додав Гуґ, заявивши, що це суперечить мінським домовленостям.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні працює на всій території держави, за винятком окупованого Росією Криму. Також спостерігачі і раніше вказували на те, що не можуть потрапити на деякі частини окупованих територій на Донбасі, куди їх не допускають проросійські сепаратисти.

XS
SM
MD
LG