Доступність посилання

ТОП новини

Україна досягла енергетичної незалежності – Порошенко


(архівне фото)
(архівне фото)

Україна може пишатися енергетичною незалежністю, яку забезпечили швидкі темпи реформування в енергетиці, заявив президент України Петро Порошенко.

Під час відвідин Рівненської атомної електростанції він заявив, що всього за два роки Україна вийшла на «фантастичний результат», незважаючи на агресивні дії Росії.

«Я вас вітаю. Ця зима була першою зимою, коли, незважаючи на те, що росіяни нам повністю перекрили газ і поставили ціну на газ на 30 відсотків нижчу, ніж європейська спотова ціна, Україна знайшла в собі сили сказати «ні, дякуємо». Така поведінка щодо нас – і через агресію, і через економічну блокаду, і через ембарго, яке вони запровадили, – вимагає специфічного ставлення. Але на коліна вони нас не поставлять уже, і ми це твердо знаємо», – заявив президент.

Крім того, Порошенко відзначив рішучі кроки до збільшення частки атомної енергетики в енергетичному балансі України. «Тільки рік тому частка атомної енергетики складала 48% і невпинно падала. Менше ніж за рік ми наростили її з 49% до 56%», – наводить його слова прес-служба голови держави.

Президент України перебував у п’ятницю, 29 січня, з робочим візитом у Рівненській області.

XS
SM
MD
LG