Доступність посилання

ТОП новини

У Криму планують перепідготовку викладачів рідних мов


Ілюстративне фото(©Shutterstock)
Ілюстративне фото(©Shutterstock)

«Міністерство освіти» російського уряду Криму повідомляє про плани щодо перепідготовки вчителів рідних мов, зокрема кримськотатарської, вірменської, болгарської, німецької.

«На даний час організована робота... з прийому заявок від бажаючих навчитися і отримати диплом про проходження професійної перепідготовки, що засвідчує право на ведення професійної діяльності в сфері теорії та методики навчання рідних мов (вірменська, болгарська, кримськотатарська, німецька, новогрецька та інші) в дошкільних та загальноосвітніх організаціях», – повідомляє прес-служба відомства.

Перепідготовка викладачів проводитиметься на базі інституту післядипломної педагогічної освіти.

В анексованому Росією Криму «Конституція Республіки Крим (стаття 10)» декларує три державні мови – кримськотатарська, російська, українська.

Громадські діячі заявляли, що після анексії Росією Криму в школах півострова спостерігається нерівномірний розподіл годин на вивчення державних мов. Зокрема російській мові приділяється 5 годин, а при шестиденній системі навчання – 6 годин на тиждень, кримськотатарська і українська мови викладаються як факультатив або взагалі не вивчаються.

XS
SM
MD
LG