Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: на Донбасі інтенсивність обстрілів дещо знизилася


Проросійський бойовик, архівне фото
Проросійський бойовик, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що на Донбасі інтенсивність обстрілів проросійськими бойовиками позицій Збройних сил України дещо знизилася, з початку доби зафіксували 12 порушень режиму тиші.

Як повідомляє прес-центр штабу, більшість обстрілів була на донецькому напрямку.

«Противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів по наших укріпленнях в Первомайському, Троїцькому та Авдіївці. По українських позиціях в районі Луганського бойовики також застосували гранатомет.Опорний пункт неподалік Опитного було обстріляно з автоматичного гранатомету та стрілецької зброї», – йдеться у повідомленні.

Українські військові зазначають, що бойовики тричі відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї по позиціях сил АТО в Зайцеві.

На маріупольському напрямку, за даними штабу, опорний пункт сил АТО неподалік Красногорівки обстрілював снайпер проросійських бойовиків.

В угрупованні «ДНР» звинувачують Збройні сили України в обстрілах території Донецького аеропорту і розташованого неподалік села Спартак. В угрупованні «ЛНР» заявляють, що українські військові за тиждень шість разів порушили режим припинення вогню.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG