Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: звіт уряду може відбутися 16-19 лютого


Володимир Гройсман ©Shutterstock
Володимир Гройсман ©Shutterstock

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявляє, що звіт Кабінету міністрів України про підсумки його діяльності може відбутися в період із 16 до 19 лютого.

«Є кілька дат. Я думаю (звіт уряду – ред.) може бути на пленарному тижні з 16 до 19 (лютого – ред.)», – сказав Гройсман журналістам у Вінниці, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Щодо переформатування уряду, спікер зазначив, що кадрові ротації в керівництві міністерств мають відбуватися відповідно до плану дій з реформування тієї чи іншої сфери.

Водночас, за його словами, переформатуванню уряду має передувати оновлення коаліційної угоди та передбачені ним завдання.

«Важливо проаналізувати все те, що виконано, і оновити (коаліційну угоду – ред.) – і під ці завдання сформувати уряд», – додав спікер.

Напередодні народні депутати заявляли, що звіт уряду у парламенті може відбутися 16 лютого. Як заявив перший заступник керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко, до 2 лютого члени уряду мають подати на розгляд парламенту письмовий звіт своєї діяльності.

Також, за даними Кононенка, загальні збори парламентської коаліції можуть відбутися в лютому. Він повідомив, що на зборах коаліції буде затверджена нова редакція коаліційної угоди, роботу над якою починають 29 січня.

11 грудня минулого року прем’єр-міністр Арсеній Яценюк мав звітувати про рік своєї роботи у парламенті, але під час виступу Яценюка до нього підійшов депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олег Барна і спробував відтягти Яценюка від трибуни. У залі зчинилася бійка. Через цей інцидент звіт уряду фактично зірвався.

У Верховній Раді України збирають підписи за відставку уряду. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що готовий піти у відставку, якщо за це рішення проголосують народні депутати.

XS
SM
MD
LG