Доступність посилання

ТОП новини

Суд заарештував правозахисницю Лордкіпанідзе за підозрою в організації замовного вбивства


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Шевченківський районний суд Києва 30 січня заарештував на 60 діб правозахисницю Наталію Лордкіпанідзе за підозрою в організації замовного вбивства. Про це повідомила дочка правозахисниці, українська співачка Юлія Лорд на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, Лордкіпанідзе звинувачують в організації замаху на її колишнього чоловіка.

Лорд вважає, що кримінальне провадження відкрите з метою «дискредитації Лордкіпанідзе і відсторонення її від громадської діяльності».

Сама підозрювана звинувачення відкидає і стверджує, що у неї відсутні мотиви замовляти вбивство колишнього чоловіка, так як вона сама домоглася його звільнення з в’язниці.

У свою чергу прес-служба СБУ повідомила 29 січня про затримання 60-річної киянки та попередження замовного вбивства.

«Шістдесятирічна киянка з корисливих мотивів за три тисячі доларів замовила вбивство чоловіка. В результаті оперативної комбінації замовниці надали сфабриковані фотографії зімітваного вбивства. Затримали жінку під час передачі «псевдокіллеру» частини винагороди»,− зазначають у відомстві.

Відкрите кримінальне провадження за статтею 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, тривають оперативно-слідчі дії.

Наталія Лордкіпанідзе є координатором «Руху за пряме народовладдя в Україні» займається захистом прав заарештованих та засуджених. У 2014 році балотувалася до Верховної Ради в окрузі №217 у Києві.

XS
SM
MD
LG