Доступність посилання

ТОП новини

Обама вперше за час свого президенства відвідає американську мечеть


Барак Обама
Барак Обама

Президент США Барак Обама вперше як президент відвідає американську мечеть наступного тижня на знак захисту релігійної свободи на тлі зростання антимусульманської риторики в США.

Білий дім заявив, що Обама відвідає ісламську спільноту Балтимора 3 лютого, де він буде говорити з лідерами громад і виголошувати промову.

Білий дім заявив, що він відвідає мечеть Балтимора, щоб «відзначити внесок американських мусульман для нашої країни і підтвердити важливість релігійної свободи для нашого способу життя».

Обама звернувся до американців з проханням відкинути антимусульманські заяви політиків, в першу чергу кандидата у президенти Дональда Трампа.

Дональд Трамп, чільний претендент від Республіканської партії на посаду президента США, запропонував заборонити в’їзд до США мусульманам після того, як у грудні минулого року мусульманська пара відкрила вогонь по соціальному центру послуг в американському місті Сан-Бернардіно (штат Каліфорнія). Тоді загинули 14 людей і ще 21 людина була поранена. Наступного дня поліція застрелила нападників у перестрілці. Угруповання «Ісламська держава» взяло відповідальність за цей напад.

XS
SM
MD
LG