Доступність посилання

ТОП новини

Харківські волонтери заявляють про обстріл їхнього автомобіля на Донеччині


Ілюстративне фото (©Shutterstock)
Ілюстративне фото (©Shutterstock)

На Донеччині біля Майорська автомобіль харківських волонтерів-медиків потрапив під мінометний обстріл. Про це громадська організація «Сестра милосердя АТО/Харків» повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

В організації зазначають, що внаслідок обстрілу лікар отримала осколкове поранення в плече, зараз перебуває у лікарні в Артемівську.

Також пошкоджене авто волонтерів, додають в організації.

У громадській організації «Сестра милосердя АТО/Харків» не повідомляють, хто здійснив обстріл.

Підтвердження інформації про обстріл від інших джерел наразі немає.

Раніше сьогодні у штабі АТО заявляли про підготовку бойовиками угруповання «ДНР» провокацій на артемівському напрямку.

Напередодні один із військових ватажків донецького угруповання «ДНР» Едуард Басурін заявив, що українські військові «без попередження обстрілюють цивільний транспорт, який намагається об’їхати блокпости ЗСУ».

Насправді, стверджують у штабі АТО, ввечері 28 січня проросійські бойовики обстріляли контрольний пункт в’їзду-виїзду «Мар’їнка», а 30 січня під мінометний обстріл сепаратистів потрапив український блокпост, розташований неподалік контрольного пункту «Майорськ».

Напередодні глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що українська влада в разі продовження бойовиками угруповання «ДНР» обстрілів може тимчасово закрити контрольні пункти в’їзду-виїзду поблизу Майорська та Мар’їнки.

У січні в Мінську Тристороння контактна група заявила про чергову домовленість про припинення вогню на Донбасі, однак обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG