Доступність посилання

ТОП новини

Велика Британія та ЄС не подолали суперечностей, діалог триває – Туск


Президент Європейської ради Дональд Туск
Президент Європейської ради Дональд Туск

Президент Європейської ради Дональд Туск і прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон не подолали розбіжностей, які можуть спричинити британський вихід із Євросоюзу. Переговори Туска і Камерона відбулися 31 січня в Лондоні.

Після завершення дискусії Туск написав у мережі мікроблогів Twitter, що «інтенсивна робота» впродовж наступного дня матиме вирішальне значення.

Камерон вказав, що сторони домовилися про «ще 24 години переговорів», перш ніж оприлюднять свої пропозиції.

До зустрічі Туск заявляв, що в разі зближення позицій сторін він представить проект тексту угоди 27 іншим країнам-членам ЄС 1 лютого.

Велика Британія та ЄС сподівалися досягти остаточних домовленостей до саміту 18-19 лютого, що стає все більш нереальною перспективою в разі відсутності швидкого прогресу.

Головним суперечливим питанням є соціальна допомога мігрантам із бідніших країн ЄС, які прибувають до Великої Британії. Камерон наполягає на обмеженні такої допомоги, але інші лідери Євросоюзу кажуть, що це підриває право громадян ЄС на роботу і вільне проживання в країнах-членах об’єднання.

Референдум щодо можливого британського виходу з Євросоюзу має відбутися в 2017 році і може відбутися вже у червні наступного року.

XS
SM
MD
LG