Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу бойовики понад півсотні разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО – штаб


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у понеділок повідомили, що за минулу добу, 31 січня, проросійські бойовики на Донбасі 53 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО, зокрема зі зброї, забороненої мінськими домовленостями. Про це йдеться у повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

За даними штабу, обстріли з боку сепаратистів тривали поблизу Красногорівки, Зайцева, Майорська, Новгородського.

«Напруженою залишається обстановка на околицях тимчасово окупованого Донецька. З гранатометів різних систем та стрілецької зброї були обстріляні наші опорні пункти в Авдіївці, Пісках, Опитному, Мар’їнці та на шахті Бутовка. На маріупольському напрямку мінометного обстрілу зазнали українські позиції в районі Старогнатівки», – мовиться в повідомленні.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах у неділю ввечері повідомляли, що ЗСУ обстріляли південно-східні околиці Горлівки. Станом на ранок понеділка, 1 лютого, оновленої інформації про ситуацію в районах, які контролює угруповання «ДНР» немає. В угрупованні «ЛНР» про бойові дії також не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG