Доступність посилання

ТОП новини

Жебрівський: з 3 лютого тимчасово закриють контрольний пункт «Зайцеве» на Донеччині


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявляє, щоз середи, 3 лютого, тимчасово закриють контрольний пункт в’їзду-виїзду «Зайцеве».

«Сьогодні відбулася зустріч із керівником штабу АТО. Після консультацій ухвалене спільне рішення про тимчасове закриття контрольного пункту в’їзду-виїзду «Зайцеве» з середи, 3 лютого 2016 року», – написав він на сторінці в Facebook.

Жебрівський нагадав, що протягом останніх днів проросійські бойовики обстрілюють цей КПВВ із заборонених Мінськими угодами видів зброї.

«У зв’язку з реальною загрозою для життя і здоров’я мирних жителів, з метою не допустити повторення ситуації з розстрілом пасажирського автобуса в минулому році в Волновасі, вирішено тимчасово зупинити роботу КПВВ. Діяльність пункту пропуску буде відновлена лише після стабілізації ситуації і повного припинення вогню, в зону ураження якого потрапляють люди, які змушені перетинати лінію розмежування», – пояснив він.

Напередодні Жебрівський заявив, що українська влада в разі продовження бойовиками угруповання «ДНР» обстрілів може тимчасово закрити контрольні пункти в’їзду-виїзду поблизу Майорська та Мар’їнки.

Також у штабі АТО заявляли про підготовку бойовиками угруповання «ДНР» провокацій на артемівському напрямку, зокрема обстріли контрольних пунктів. Також українські військові повідомляли про обстріли контрольних пунктів в’їзду-виїзду «Мар’їнка» і «Майорськ» з боку проросійських бойовиків.

У січні в Мінську Тристороння контактна група заявила про чергову домовленість про припинення вогню на Донбасі, однак обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG