Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Росія продовжує поставляти зброю і війська на Донбас


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Росія продовжує поставляти зброю, боєприпаси і війська на Донбас, заявив президент України Петро Порошенко перед зустріччю з канцлером Німеччини Анґелою Меркель у Берліні.

За його словами, попри зобов’язання, Росія і підтримувані нею бойовики утримують українських громадян – військових і цивільних, в тому числі Надію Савченко.

Порошенко наголосив, що бойовики продовжують обстрілювати позиції українських військовослужбовців. «І кількість обстрілів зросла, і вже в січні у нас 1200 обстрілів, близько 40 обстрілів на день», – заявив президент.

«Не є прийнятним, щоб реалізація Мінських угод здійснювалася лише завдяки одностороннім крокам України», – цитує у Twitter слова Порошенка його прес-служба.

Український президент висловив вдячність канцлерові Німеччини «за неоціненні і невтомні зусилля щодо забезпечення мирного врегулювання конфлікту в Донбасі».

Петро Порошенко перебуває з робочим візитом у Берліні.

Попередній раз Петро Порошенко їздив до Берліна в серпні 2015 року. Із президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Анґелою Меркель вони обговорювали нову хвилю насильства на сході України.

У передостанній день минулого року відбулася телефонна розмова Петра Порошенка, Франсуа Олланда, Анґели Меркель, а також російського президента Володимира Путіна, під час якої було домовлено продовжити термін дії досягнутих 12 лютого 2015 року у Мінську угод на 2016 рік.

Росія неодноразово заперечувала свою причетність до конфлікту на сході України, в чому її звинувачують Україна і Захід.

XS
SM
MD
LG