Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні проросійські бойовики 21 раз порушили режим тиші на Донбасі


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні проросійські бойовики 21 раз порушили режим тиші на Донбасі.

Як повідомляє прес-центр штабу, сепаратисти переважно обстрілювали позиції українських військових в районі Горлівки та на околицях Донецька.

«З гранатометів різних систем ворог відкривав вогонь по наших воїнах в Авдіївці та на шахті Бутівка. Опорні пункти українських Збройних Сил в Опитному противник обстріляв з великокаліберних кулеметів та зенітної установки. Неспокійно було і в районі Пісків, де противник обстрілював наших воїнів зі стрілецької зброї», – йдеться у повідомленні.

У штабі повідомляють, що біля Горлівки проросійські бойовики застосували гранатомети і великокаліберні кулемети щодо укріплень сил АТО в Троїцькому, Зайцевому, Новгородському і Майорську.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові вночі обстріляли частину селища Зайцеве і Широку Балку біля Горлівки. Також вони заявляють, що за минулий тиждень українські військові майже 1000 разів обстріляли територію, яку тимчасово контролюють донецькі сепаратисти. В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG