Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман і спікери парламентів країн Європи обговорили санкції проти Росії й безвізовий режим


©Shutterstock
©Shutterstock

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман і спікери парламентів низки країн Європи обговорили, серед іншого, такі питання, як збереження санкцій проти Росії й запровадження безвізового режиму до країн Європейського союзу для українських громадян, повідомила прес-служба українського парламенту.

Гройсман, зокрема, порушив питання необхідності продовження санкції щодо Росії у зв’язку з окупацією частини Донбасу і Криму; окремо він наголосив на важливості лібералізації візового режиму України з Євросоюзом, мовиться в повідомленні про зустріч, що відбулася в Києві.

Окрім того, сторони обговорили порядок денний реформ, які має провести у 2016 році український парламент.

Гройсман подякував колегам за послідовну позицію, ініціативу приїхати в Україну і зацікавленість і співпереживання тих процесів, що відбуваються в Україні.

Співрозмовники говорили про те, що Україна має залишатися цілісною, у тому числі з Кримом, та висловлювали підтримку впровадженню безвізового режиму з боку Європи. Також лунали заклики до політичних сил України бути єдиними і виступити разом, консолідувавши зусилля в питаннях євроінтеграції, бо ця консолідація потрібна також і Європі, щоб підтвердити безвізовий режим для України, повідомила прес-служба.

У зустрічі взяли участь, крім голови Верховної Ради України, також спікери чи заступники спікерів парламентів Ісландії, Латвії, Данії, Естонії, Литви, Норвегії і Швеції, мовиться в повідомленні.

XS
SM
MD
LG