Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон хоче збільшити в 2017 році витрати на безпеку в Східній Європі та боротьбу з ісламістами


©Shutterstock
©Shutterstock

Міністерство оборони США у вівторок, 2 лютого, оголосить запит на бюджетні кошти у 2017 році з проханням посилити фінансування сил безпеки США в Східній Європі і боротьбу з угрупованням «Ісламська держава».

Запит Пентагону за новий фінансовий рік, який розпочинається 1 жовтня, складає 583 мільярди доларів. Як заявили американські офіційні особи, 59 мільярдів з цієї суми – це «непередбачені витрати» для потреб військових дій в Афганістані, понад 7 мільярдів – на військові операції в Іраку та Сирії. Усього йдеться про 35-відсоткове збільшення фінансування оборони США у порівнянні з бюджетом 2016 року.

Міністр оборони США Аштон Картер заявив, що «місця загрози» у світі змінюються, що створює нові ризики, зокрема пов’язані з анексією Криму Росією та підтримкою сепаратистів на сході України.

Картер анонсував збільшення витрат на європейські ініціативи, спрямовані на протидію російській загрозі, а також додаткові кошти на забезпечення американських військових та обладнання в Естонії й Румунії.

Білий дім офіційно представить проект бюджету США на наступний рік 9 лютого. Після цього пакет законопроектів про виділення коштів міністерствам і відомствам відправлять на розгляд Конгресу.

XS
SM
MD
LG