Доступність посилання

ТОП новини

Рада хоче заборонити використовувати державний прапор у рекламі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Народні депутати проголосували у першому читанні урядовий законопроект про державний прапор України, який, зокрема, забороняє використання зображення українського прапора або його імітацію в рекламі, а також встановлює адміністративний штраф за порушення правил його використання. За ухвалення документа проголосували 228 депутатів при мінімально необхідних 226.

Законопроектом пропонується встановити, що державний прапор складається з двох рівних частин: верхня – синього кольору, нижня – жовтого кольору.

Передбачається, що у разі його встановлення чи підняття одночасно з прапорами іноземних держав, він розміщується ліворуч або в центрі.

Якщо український прапор розташовується зліва від прапорів іноземних держав, то наступні за ним прапори розташовуються в алфавітному порядку, згідно з українськими назвами держав, починаючи від українського прапора.

Щороку 23 серпня в Україні відзначають День Державного прапора. Це свято було засноване 2004 року на честь події 1991 року, коли група народних депутатів урочисто внесла синьо-жовтий прапор до сесійної зали Верховної Ради тодішньої УРСР.

XS
SM
MD
LG