Доступність посилання

ТОП новини

Москва: звинувачення Росії в ескалації війни в Сирії є «вкиданням дезінформації»


Марія Захарова
Марія Захарова

Москва вважає «небезпечним вкиданням дезінформації» звинувачення Лондона в тому, що дії Росії сприяють ескалації війни в Сирії. Так речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова прокоментувала слова міністра закордонних справ Великобританії Філіппа Гаммонда про те, що Росія підриває зусилля Заходу щодо припинення громадянської війни в Сирії.

1 лютого Гаммонд в інтерв’ю агентству Reuters сказав, що удари російської військової авіації спрямовані лише на підтримку президента Сирії Башара Асада, що призводить до зміцнення позицій ісламістів і, на думку британського міністра, збільшує потік біженців із зони воєнних дій. Все це, на думку Гаммонда, суперечить завданням, які декларує Москва.

За словами британського міністра, менше ніж 30 відсотків російських ударів припадають по об’єктах, пов’язаних з угрупованням «Ісламська держава» – переважна частина їх спрямована проти сил помірної опозиції, яка протистоїть урядовим військам.

Згідно з офіційними заявами Москви, російські літаки завдають точкових ударів у Сирії по позиціях «терористів», як Москва і Дамаск називають усіх супротивників Асада. Проте представники гуманітарних організацій стверджують, що жертвами стають багато цивільних жителів.

XS
SM
MD
LG