Доступність посилання

ТОП новини

У зоні АТО почастішали обстріли з боку бойовиків із використанням мінометів – штаб 


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у середу повідомили, що минулої доби бойовики продовжили обстрілювати позиції сил АТО на Донбасі, використовуючи частіше при цьому міномети. Всього за 2 лютого сепаратисти 55 разів порушували умови перемир’я. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«На околицях Донецька по наших опорних пунктах в Пісках, Опитному та Авдіївці, окрім гранатометів та стрілецької зброї ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 міліметри. В районі Мар’їнки працював ворожий снайпер. З настанням сутінок противник поновив інтенсивні обстріли наших позицій в Майорську та Зайцевому. Бойовики застосували гранатомети та міномети калібру 120 міліметрів. Неподалік Красногорівки окупанти вели вогонь по наших укріпленнях з мінометів та великокаліберних кулеметів», – йдеться в повідомленні.

Інформації про постраждалих в результаті бойових дій українських військовослужбовців немає.

Донецькі сепаратисти напередодні ввечері повідомляли, що ЗСУ здійснили обстріл Старомихайлівки, використовуючи міномети калібру 82 міліметри, гранатомети і стрілецьку зброю. Станом на ранок середи, 3 лютого, оновленої інформації про ситуацію в районах, які контролює угруповання «ДНР», немає. В угрупованні «ЛНР» про бойові дії також не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG