Доступність посилання

ТОП новини

На З лютого запланований аукціон з продажу санаторію Коломойського у Криму 


Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Майновий комплекс ялтинського санаторію «Форос», що належить українському бізнесменові Ігорю Коломойському, буде виставлений на продаж в рамках, запланованого на сьогодні, 3 лютого, аукціону в анексованому Росією Криму. Як передає «Крим.Реалії», про це повідомила голова «Міністерства майнових і земельних відносин Криму» Анна Анюхіна.

За її словами, заявки на участь у торгах вже подані.

Водночас «голова» Криму Сергій Аксьонов висловив сподівання, що продаж санаторію відбудеться, і в разі успішного проведення аукціону, вже в лютому почнуть виплачувати компенсації кримським вкладникам, які мали на рахунках в українських банках великі суми.

«Держрада Криму» у вересні 2014 року ухвалила рішення про «націоналізацію» майна українського бізнесмена Ігоря Коломойського, яке перебуває на території анексованого Росією Криму. Коломойський тоді заявляв, що має намір домагатися від Росії компенсації в розмірі 2 мільярдів доларів США за «націоналізацію» його кримського майна.

У список «націоналізованого» майна увійшли понад 100 різних об'єктів, в тому числі, ялтинський санаторій «Форос». Рішення про його продаж на аукціоні ухвалила «кримська влада» 13 жовтня 2015 року. Торік аукціон з продажу «Фороса» переносили кілька разів.

XS
SM
MD
LG