Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони заявляє про відсутність обмежень на виїзд за кордон українців призовного віку 


©Shutterstock
©Shutterstock

Міністерство оборони України заявляє, що обмеження на пересування українців призовного віку за кордон в особливий період не передбачені.
Про це йдеться у повідомленні на сайті Міноборони.

«Згідно з чинним законодавством України, будь-яких обмежень щодо пересування громадян України призовного віку в особливий період не передбачено. У січні 2015 року розглядався законопроект, який містив таку норму. Проте вона не була прийнята», – йдеться в повідомленні.

В Міноборони оприлюднили таке пояснення через, як там стверджують, поширену у ЗМІ неправдиву інформацію, покликану «розхитати ситуацію в країні».

За даними Держприкордонслужби України, документами, які дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну є закордонний паспорт, проїзний документ дитини, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка. Під час перевірки документів під час виїзду з України також з’ясовується наявність або відсутність підстав для тимчасового обмеження громадянина у праві виїзду за кордон.

У Генштабі ЗСУ раніше заявили, що у березні визначить кількість мобілізованих під час сьомої хвилі, і припустили, що нова хвиля буде меншою, ніж попередні.

XS
SM
MD
LG