Доступність посилання

ТОП новини

Міністр економіки Абромавичус заявив про відставку


Айварас Абромавичус
Айварас Абромавичус

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив у середу про те, що подає у відставку з посади міністра. Про це він сказав на брифінгу журналістам у Києві.

«Ми з командою готові йти негайно. Я прошу Раду проголосувати за відставку вже завтра», – сказав Абромавичус.

Міністр заявив, що ключовою причиною його звільнення з посади міністра став конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком.

Останній днями наполягав на якнайшвидшому розгляді парламентом письмового звіту діяльності уряду. На запитання журналістів щодо відповідальності окремих міністрів, Кононенко заявив, що на фракції БПП не порушувалося питання щодо роботи міністрів Айвараса Абрамавичуса, Арсена Авакова та В'ячеслава Кириленка.

«У мене і моєї команди немає бажання бути ширмою для відвертої корупції або підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними грошима. Я не хочу їздити в Давос, розповідати їм про наші успіхи, в той час як за нашою спиною вирішуються якісь питання в інтересах окремих людей», – сказав Абромавичус.

Айварас Абромавичус був призначений на посаду міністра економічного розвитку і торгівлі у грудні 2014 року, отримавши перед цим українське громадянство. До того, працював у шведській компанії «East Capital», де керував роботою половини фондів з активами у понад 3,5 мільярда доларів.

XS
SM
MD
LG