Доступність посилання

ТОП новини

Савченко демонструє російському суду власноруч намальовані схеми та макет – адвокати


У російському Донецьку Ростовської області, де триває судовий процес у справі народного депутата України Надії Савченко, обвинувачена продовжує давати свідчення.

За словами адвокатів Миколи Полозова та Марка Фейгіна, українка на ранковому засіданні 3 лютого демонструє російським суддям власноруч намальовані схеми місцевості, де відбувалися події, які розглядає суд, та макет вишки, з якої, як стверджує обвинувачення, вона коригувала вогонь українських військових.

​«Надія провела слідчий експеримент видимості з вишки на масштабній моделі в суді. Вона склеїла з паперу макет місцевості з макетом лісосмуги, прив’язала до сірника (вишки) нитку. Протягнувши з сірника нитку до місця загибелі журналістів, видно, що пряма видимість заломлюється об лісопосадку, тобто прямої видимості немає», – пише Полозов у мережі мікроблогів Twitter.

Суд розглядає клопотання про залучення макета Савченко до матеріалів справи, додав адвокат.

Перед тим, як повідомили захисники Савченко, суд задовольнив клопотання про виклик як свідка слідчого Маньшина.

У середині грудня російський суд продовжив арешт Надії Савченко до 16 квітня. Після цього вона на знак протесту оголосила голодування – третє від моменту її арешту влітку 2014 року. Наразі воно триває вже понад 40 днів.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG