Доступність посилання

ТОП новини

У Раді Європи готують «всеосяжну» доповідь за результатами поїздки місії до Криму


Місія Ради Європи в Сімферополі, архівне фото
Місія Ради Європи в Сімферополі, архівне фото

Місія Ради Європи з прав людини, на чолі з дипломатом Герардом Штудманом, готує докладну доповідь щодо ситуації в Криму, де делегація перебувала протягом тижня. Про це повідомляється на сайті Ради Європи.

«Генеральний секретар Турбйорн Ягланд сьогодні поінформував комітет міністрів Ради Європи, делегація зустрічалася з представниками всіх секторів суспільства в Криму. Були проведені понад 50 зустрічей в кількох містах, зокрема Сімферополі, Ялті, Севастополі і Бахчисараї», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється також про зустріч Штудмана з заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом в сімферопольському СІЗО.

«На основі інформації, зібраної в ході візиту до Криму, посол Штудман і його делегація підготують всеосяжну доповідь Генерального секретаря», – відзначили в Раді Європи.

У повідомленні зауважили, що мета місії полягала в тому, щоб об’єктивно оцінити ситуацію з правами людини і верховенством закону на півострові і підготувати доповідь, що містить рекомендації у низці ключових областей.

Делегація Ради Європи з чотирьох людей на чолі зі швейцарським дипломатом, послом Жераром Штудманом, прибула до Криму 25 січня. Раніше генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що він вирішив направити делегацію до Криму для оцінки ситуації з правами людини на півострові.

XS
SM
MD
LG